Neem bij voorkeur diepvries-hardewenerdeeg. Neem als vruchten bijvoorbeeld kiwi, citrus- en passievrucht. Verwarm de oven voor op 175 graden Celsius. Maak de hardewenerdeeg volgens het basisrecept en laat het deeg in de koelkast opstijven. Bestrijk de taartvormpjes met boter. Rol het deeg uit tot een plak met een dikte van 3 millimeter en snijd hier de rondjes uit die groter zijn dan de bovenkant van de taartvormpjes. Leg deze deegrondjes in de vormpjes en druk het deeg stevig tegen de rand en bodem aan. Druk het overtollige deeg aan de bovenzijde van de rand weg. Meng de amandelspijs met het losgeklopte ei en verdeel dit over de vormpjes. Druk de amandelspijs met natte vingers plat. Bak de taartbakjes in de voorverwarmde oven in circa 20 minuten gaar. Laat de taartbakjes even afkoelen en verwijder vervolgens de vormpjes. Laat de taartbakjes geheel afkoelen. Snijd de schoongemaakte gemengde zomer- of wintervruchten naar gelang het seizoen in plakjes en verdeel het fruit over de taartbakjes. Verwarm de abrikozenconfiture en bestrijk het fruit hiermee, zodat het fruit er glimmend vers uit ziet.
Fruittaartjes Met Amandelspijs is een recept van Smulweb.nl