In kom roomkaas met mixer tot romige massa losroeren. Citroenrasp, citroensap en 200 g suiker toevoegen. Een voor een eieren erdoor mixen, volgend ei pas toevoegen als vorige volledig is opgenomen. Vanillestokjes in de lengete opensnijden, met een scherp mesje merg (vanillezaadjes) eruit schrapen en door kaasmengsel roeren. Met spatel regelmatig langs zijkant van beslagkom schrapen voor mooi egaal beslag.Beslag in taartvorm spatelen. Taartvorm 3 keer op aanrecht ′slaan′ om overtollige lucht te verwijderen. Water voorzichtig in braadslede (in geopende oven) schenken. Taartvorm voorzichtig in waterbak plaatsen (au bain marie). Cheesecake in ca. 1 uur (of tot midden van cheesecake stevig aanvoelt) gaar bakken. Taart uit oven nemen en op rooster laten afkoelen.Intussen 1 sinaasappel schoonboenen en 1 el schil eraf raspen, sinaasappel uitpersen. Rest van sinaasappels tot op vruchtvlees dik schillen. Sinaasappelpartjes met scherp mes tussen vliezen lossnijden en partjes eruit wippen. In pannetje 150 g suiker met 1 el water koken tot suiker begint te borrelen en licht te verkleuren. Suiker met sinaasappelsap afblussen. Sinaasappelrasp erdoor roeren. In kommetje aardappelzetmeel met 1 el water tot yoghurtdikte losroeren. Aardappelzetmeel op laag vuurdoor sinaasappelsaus roeren en blijven roeren tot saus wordt gebonden. Sinaasappelpartjes en munt door saus roeren. Sinaasappelcompote laten afkoelen en bij cheesecake serveren.
Cheesecake Met Sinaasappelcompote is een recept van Smulweb.nl