Panir

0-10 min -
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Doe in een grote pan een klein bodempje water (tegen aanbranden). Doe daarin de melk, en breng deze aan de kook. Als de melk kookt het vuur iets lager zetten maar wel laten doorkoken. Daarna langzaam de citroensap er bij doen. Meteen begint zich een sponsachtig PANIR (kaas) af te scheiden. Uiteindelijk moet de citroensap voldoende zijn om van de melk een heldere wei te maken. De melk wordt gescheiden tussen de kaas en een heldere wei. Is er nog steeds een troebele melk, doe er dan wat extra citroensap bij. Zo gauw er de eerste kaas verschijnt, kun je er deze er af scheppen met een fijne schuimspaan. Doe deze kaas in een vergiet met een kaasdoek (of een schone witte theedoek). Uiteindelijk ga je door met het scheppen van de kaas totdat de melk helder is en er dus geen kaas meer in zit. Wil je een stevige PANIR hebben om b.v. blokjes van te snijden, bindt de PANIR dan in de kaasdoek en zet er een pan water op als gewicht voor enige tijd, de kaas wordt dan stevig. Pers je met de hand het vocht er uit, dan zal het zacht worden.

Panir is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Sandesa
30-60 min - Voorgerecht
Bekijk recept
Panir
Langer dan 2 uur - Voorgerecht
Bekijk recept
Gebakken, Gekruide Panir
30-60 min - Voorgerecht
Bekijk recept
Panir Tamatar Chutni
10-20 min - Bijgerecht
Bekijk recept

Sandesa
30-60 min - Voorgerecht
Bekijk recept
Panir
Langer dan 2 uur - Voorgerecht
Bekijk recept
Gebakken, Gekruide Panir
30-60 min - Voorgerecht
Bekijk recept
Panir Tamatar Chutni
10-20 min - Bijgerecht
Bekijk recept