Laat 45 gr boter smelten in een pannetje met dikke bodem en wacht tot het schuim begint weg te trekken.Rol er de bloem erdoor tot een egale, gladde massa is verkregen. Schenk de melk eribj en roer alles krachtig door. Voeg vervolgens de room toe en blijf dan nog zolang roeren tot een volkomen gladde saus is verkregen. Verkruimel de kaas en roer de kruimels door de saus. Blijf hierna nog zolang roeren tot de kaas volledig in de saus is opgenomen. Voeg er evt wat zout en/peper aan toe. Neem het pannetje met de saus van de warmtebron en laat de saus iets afkoelen. Klop intussen de eiwitten stijf.Roer de eierdooiers door de saus en spatel er daarna de eiwitten zo luchtig mogelijk door. Verdeel de massa over de potjes die slechts voor 2/3 deel gevuld mogen worden. Plaats ze in het midden van de tot 180 graden voorverwarmde oven. Bak de souffles in 30-35 minuten goudbruin en gaar