Schapenkaastaart

8
Langer dan 1 uur -
Bijgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Het bladerdeeg laten ontdooien en telkens 2 lapjes ter grootte van een ronde soufflevorm (ca. 26 cm ) uitrollen De schapenkaas verbrokkelen. De boter in een pan verhitten en het meel lichtjes bruinen. Onder voortdurend roeren witte wijn en melk toevoegen. Even aan de kook laten komen, van het vuur nemen en de schapenkaas toevoegen.
  • 2 De eieren en de kruiden erdoor roeren.Het mengsel met knoflook, zout, peper en nootmuskaat op smaak brengen.
  • 3 In de ingevette soufflevorm afwisselend een laag bladerdeeg leggen , en een laagje kaassaus gieten. De bovenste laag bladerdeeg met eierdooier en met de kruiden bestrooien. De schapenkaastaart in ongeveer 30 minuten bakken.

Schapenkaastaart is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker