Zeef de bloem en de cacao 3 keer op vetvrij papier.
2. Doe het eiwit in een kleine schone mengkom. Klop het met een mixer op, totdat het stijf is. Voeg tijdens het mixen langzaam de Basterdsuiker toe, totdat de suiker is opgelost en het mengsel dik en glad is. Doe de dooiers erbij en mix ze nog eens 20 seconden. Doe het mengsel in een grotere kom.
3. Spatel de bloem, het bakmeel en de cacao er in 2-3 keer snel door. Verdeel het mengsel gelijkmatig over de 2 blikken en bak het 15 minuten, of totdat de taarten meeveren als u ze aanraakt. Laat ze 5 minuten in het blik staan voordat u ze op een rooster legt om af te koelen. Snijd beide taarten horizontaal doormidden.
4. Bestrijk de bovenkant van een helft met kirsch. leg er vervolgens een laag geklopte room op en daarop een laag kersen. Leg de andere helft erbovenop. Bestrijk die bovenkant weer met kirsch en leg er weer een laag room en kersen op, totdat de laatse helft van de taart erop ligt. Bedek de taart met behulp van een spatel volledig met room, maar bewaar een beetje voor de versiering.
5. Snijd met een aardappelschiller snippers van het blok chocola. Druk sommige snippers voorzichtig in de room aan de zijkant van de taart. Versier de bovenkant met rozetjes slagroom en de gekonfijte kersen. Doe meer snippers en kersen bovenop de taart en bestrooi de taart met poedersuiker. LET OP: Kirsch is een kersenlikeur. Schwarzwalder kersentaart wordt traditioneel bereid met verse morellen, die ontpit zijn en in suikersiroop gekookt. Ontpitte morellen uit glas of blik zijn ook goed bruikbaar.Laat de kersen goed uitlekken op keukenpapier om te voorkomen dat de room verkleurt.