-wrijf de stukken konijn in met zout en peper en laten aanbraden in hete boter -doe het saucijzenvlees,het ei,lever,fijngesneden uien,fijngesneden ham en 2 teentjes look uit de pers samen. -de balletjes doe je bij de konijnstukken en laat ze mee bruinen -giet de iets verwarmde cognac bij het konijn en flambeer -blus met de witte wijn, vermengd met de warme bouillon -voeg de grof gesneden wortel en de in ringen gesneden ui erbij, evenzo de 2 tenen look die over zijn -laat alles circa 2 uur sudderen -leg dan de stukken konijn en de balletjes op een verwarmde schotel -zeef de saus en laat ze even inkoken, daarna binden met de ** beurre manie** -de zure room erdoor roeren en over het gerecht gieten **beurre manie= vermeng 10 g boter met 1 eetlepel bloem, totdat een bolletje gevormd is; daarvan kleine stukjes al roerend in de saus doen
Konijn Op Zijn Grieks is een recept van Smulweb.nl