Mercimekli Kofte

8
10-20 min -
-
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Was de rode linzen met koud water in een zeef en laat ze uitlekken, kook ze dan in 2 glazen licht gezouten water en laat het koken tot een dikke pap. De linzen moeten helemaal opgelost zijn. Strooi ondertussen de bulgur in een tepsi of een grote dikke kom. Doe hier alvast de kruiden in dus het zout, zwarte peper, de pul biber en de komijn. Dit alles naar smaak. Wanneer de linzen klaar en papperig zijn giet je dit in de tepsi of kom over de gekruidde bulgur heen en meng je dit alles goed met je handen. Daarna dek je de tepsi of de kom af om het te laten stomen. Fruit dan in een pannetje de zeer fijngesneden ui en meng dit met de ontvelde tomaten en de tomaten puree. Giet dit later ook bij het Bulgur/linzen mengsel en weer goed mengen. Dan snijd je de bosuitjes en peterselie zeer goed fijn en meng je dit als laatste door het bulgur/linzen mengsel. Proef even of het lekker smaakt en voeg desnoods nog wat ontbrekende kruiden toe. Tenslotte maak je kleine koftes(ovale balletjes) Afiyet olsun!

Mercimekli Kofte is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Köfte tabriz
30 min-
Bekijk recept
Kofte
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kofte met pilav
60 min-
Bekijk recept
Kleverige varkensvlees köfte 
Bekijk recept

Mercimekli Kofte
30-60 min -
Bekijk recept
Kirmizi Mercimekli Tavuk Corbasi
30-60 min - Bijgerecht
Bekijk recept