Zo wordt het lekker: De mosselen onder koud stromend water met een borsteltje goed schoonmaken. De olijfolie in een pan verhitten en daarin de geperste teentjes knoflook fruiten. De uen pellen,de wortelen en de prei schoonmaken,wassen,in plakjes snijden,in de knoflookolie doen en kort bakken. Het laurierblad en de tijm toevoegen. De groentenbouillon en het citroensap erbij schenken en het geheel aan de kook brengen. Het vocht kruiden met peper en zout en de mosselen in gedeelten koken. De geopende mosselen uit de pan halen,goed laten uitlekken en het vlees uit de schelp halen. De mosselen door de bloem wentelen. De olijfolie in een koekepan verhitten en er de mosselen kort in bakken. Voor de saus de walnoten samen met 1/4 l mosselvocht en de uitgelekte groenten met de staafmixer pureren. Het geroosterd brood even in het mosselvocht leggen en het vervolgens door de saus mixen. De yoghurt door de saus roeren,de gebakken mosselen in een schaal leggen. De walnootsaus met peper,zout en bij de gebakken mosselen serveren...
Cevic Soslu Midye Tavasi is een recept van Smulweb.nl