Gerookte-schelviskroketten Met Tartaarsaus

30-60 min -
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Bereid eerst de saus in een keukenmachine of blender. Voeg ei en eierdooier, citroensap, mosterd, cayennepeper en zout naar smaak toe en draai tot een gladde saus. Voeg met een draaiende motor de olie in een dun straaltje toe tot de consistentie van mayonaise. Voeg dan de overige ingredienten van de saus toe en meng met korte storen tot ze helemaal zijn opgenomen. Laat de saus minstens 2 uur afgedekt in de koelkast staan. (Dit geeft voldoende saus voor meerdere gerechten. Ze is afgedekt tot twee weken houdbaar in de koelkast). Zet de schelvis onder water en laat zachtjes koken tot het vlees loslaat. Laat de vis grondig uitlekken, verwijder alle vel en graatjes en haal het vlees met een vork uiteen in een kom. Roer de eieren en daarna de bloem erdoor. Voeg vervolgens de aardappelvlokken, ui, peper naar smaak, bakpoeder en gehakte dragon toe. Vorm van dit mengsel worstjes. (Deze kunt u 1 dag van tevoren maken en afgedekt in de koelkast bewaren). Verhit de olie en frituur de kroketten in porties 3 - 4 minuten tot ze goudbruin zijn. Schep ze eruit met een schuimspaan en laat ze uitlekken op keukenpapier.

Gerookte-schelviskroketten Met Tartaarsaus is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Grappige hardgekookte eieren met tartaarsaus
Snack
Bekijk recept
Mosselbrochettes
10 min Voorgerecht
Bekijk recept
Forel met tartaar van zuring en salade
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Zalmburgers
Hoofdgerecht
Bekijk recept

Pasta met gerookte kip en peer
Bekijk recept
Hartige taart met gerookte kip en paprika
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gerookte zalm met sla en dilleroomsaus
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Toast met gerookte ribeye en avocado
15 min Snack
Bekijk recept