Bereid eerst de saus in een keukenmachine of blender. Voeg ei en eierdooier, citroensap, mosterd, cayennepeper en zout naar smaak toe en draai tot een gladde saus. Voeg met een draaiende motor de olie in een dun straaltje toe tot de consistentie van mayonaise. Voeg dan de overige ingredienten van de saus toe en meng met korte storen tot ze helemaal zijn opgenomen. Laat de saus minstens 2 uur afgedekt in de koelkast staan. (Dit geeft voldoende saus voor meerdere gerechten. Ze is afgedekt tot twee weken houdbaar in de koelkast). Zet de schelvis onder water en laat zachtjes koken tot het vlees loslaat. Laat de vis grondig uitlekken, verwijder alle vel en graatjes en haal het vlees met een vork uiteen in een kom. Roer de eieren en daarna de bloem erdoor. Voeg vervolgens de aardappelvlokken, ui, peper naar smaak, bakpoeder en gehakte dragon toe. Vorm van dit mengsel worstjes. (Deze kunt u 1 dag van tevoren maken en afgedekt in de koelkast bewaren). Verhit de olie en frituur de kroketten in porties 3 - 4 minuten tot ze goudbruin zijn. Schep ze eruit met een schuimspaan en laat ze uitlekken op keukenpapier.
Gerookte-schelviskroketten Met Tartaarsaus is een recept van Smulweb.nl