Hak cashewnoten grof. Rasp schil van limoenen en ze pers uit; bewaar de schillen. Kook rijst bijna gaar in water met 2/3 van limoensap en uitgeperste schillen; giet af, gooi limoenschillen weg. Doe rijst weer in pan, roer kokosmelk erdoor en breng aan de kook; kook 4 min en schep dan 2 el cashewnoten, sap van ? limoen, 2 el koriander en zout en peper erdoor. Doe rest van cashewnoten, chilipoeder, paprika en 2/3 van limoenrasp in keukenmachine, draai en voeg geleidelijk bloem, 2 tl zout en 2 el koriander toe. Snijd kip in reepjes en rol door gekruide bloem. Verhit frituurolie en frituur kip goudbruin. Meng 2 el cashews, 1 el koriander, rest van limoenrasp, olijfolie, azijn, suiker, 2 teentjes knoflook en zout en peper tot dressing. Serveren: Verdeel rijst over 2 borden, schik kip erop en lepel dressing over en om kip.
Thaise Kipnuggets Met Limoenrijst *** is een recept van Smulweb.nl