3. Roer een opgehoopte eetlepel eiwit door het bloemmengsel en spatel dat daarna luchtig door het eiwit. Roer niet en stop met spatelen als er geen vlokken eiwit meer zijn te zien. Zet de kom afgedekt op een koele plaats of in de koelkast.
4. Verwijder van de champignons de harde en donkere delen en was ze met lauwwarm water. Doe ze in de afgewassen kom.
5. Bestrooi de blokjes vlees met naar smaak peper en zout.
6. Verwarm de frituurolie tot ongeveer 175 C
7. Dep intussen de champignons tussen wat keukenpapier bijna droog.
8. Dompel intussen een stukje vlees of een champignon aan de fonduevork in het beslag. Laat overtollig beslag in de kom teruglopen. Bak het vlees en/of champignon in de fonduepan. Verminder de temparatuur als het te snel kleurt of verhoog de temperatuur van de olie als het bakken lang duurt. Door veel en vlug na elkaar indompelen kan de olietemperatuur soms te laag worden.
9. Serveer de champignons en het vlees met dipsausjes zoals mayonaise gemengd met mosterd en met tomatenpuree
Vlees- En Champignonfondue is een recept van Smulweb.nl