Gevogelte- Kipkroketten: Anders En Jippie Lekker

Langer dan 2 uur -
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Bereiden van de roux: Smelt de boter in een voldoend grote kookpot. Voeg de bloem toe en meng alles goed op het vuur. Laat de roux drogen tot die naar koekjes ruikt. Vervolgens: Roer er - met kleine hoeveelheden - de gevogeltefonds (koud) onder. Zorg dat je geen klonters vormt. Blijf doorroeren tot binding verkregen is en laat dan nog 2 minuten doorkoken om de bloemsmaak te neutraliseren. Neem de kookpot van het vuur. Voeg de liaison toe - van het vuur weg!. Meng er vervolgens de kippenblokjes, champignonschijfjes, kaas en fijngehakte peterselie onder. Breng op smaak met peper, zout en muskaatnoot - flink afsmaken!! Stort het deeg in de vierkante schaal die vooraf met huishoudfolie is bedekt en dek ook het oppervlak af met huishoudfolie. Laat alles een nacht rusten in de koelkast. Na een nachtje rusten in de koelkast: De Anglaise bereiden: de eiwitten oploppen met de olie - niet schuimig, het geheel moet kleven. Het deeg door middel van de huishoudfolie uit de schaal nemen. Snij met een mes het beslag in kroketten. Wentel de gevormde kroketten eerst in de bloem. Vervolgens de kroketten door de anglaise halen en dan door het paneermeel halen - tijdens elke stap alle kanten goed bedekken! . Laat de kroketten opnieuw een paar uren rusten alvorens ze te frituren! Bak de kroketten af bij 175?C a 180?C. Indien u eerder grote kroketten vormt, de kroketten op lagere temperatuur (175?C) frituren tot goudbruin.

Gevogelte- Kipkroketten: Anders En Jippie Lekker is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Lekker potje piccalilly
35 min- Bijgerecht
Bekijk recept
Lekker potje piccalilly 3 potten à 300 ml
30 min - Bijgerecht
Bekijk recept
Lekker vruchtenpannetje
35 min Voorgerecht
Bekijk recept
Zoet-zuur Iers rundvlees
2 uur-
Bekijk recept

Veloutésoepje van zoete aardappel met sint-jakobsvruchten
35 min Voorgerecht
Bekijk recept
Gnocchi met Italiaanse kruiden en geroosterde paprika
15 min Bijgerecht
Bekijk recept
Gevulde champignons met pancetta en Parmezaanse kaas
35 min Bijgerecht
Bekijk recept
Stoemp met broccoli en pijnboompitten
35 min Bijgerecht
Bekijk recept