Berlijnse Bollen

30-60 min -
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Breng de bloem in een kom, maak een kuiltje en strooi het zout langs de rand. Verkruimel de gist in wat lauwe melk, voeg de suiker toe en laat even rijzen. breng de eieren en de gist in het kuiltje en meng alles door elkaar. Voeg als laatst de zachte boter toe. Laat 1/2 uur rijzen. Verdeel het deeg in stukjes van 40 gram. Vorm er bolletjes en laat het nogmaals rijzen. Bak de bolletjes in niet te warm frituurvet. Laat ze afkoelen. Snijd de bollen open en vul ze met pasteibakkresroom.

Berlijnse Bollen is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Hazelnootsoesjes met ijs
10 min Nagerecht
Bekijk recept
Appelcrumble
20 min Gebak
Bekijk recept
Goedgevulde pizza met champignons en ui
30 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Luikse wafel met aardbeien en chocola
20 min Nagerecht
Bekijk recept

berlijnse aardappelsalade
15 min Bijgerecht
Bekijk recept
Toren van Berlijnse bollen
60 min Nagerecht
Bekijk recept
Berlijnse Erwtensoep
30-60 min -
Bekijk recept
Berlijnse bollen
0 min
Bekijk recept