Was de aubergines en droog ze af. Snijd ze in rondjes van 5 mm dik en kerf de opppervlakken lichtjes in met een scherp mes. Bestrooi beide kanten met zout en laat ze 30 minuten in een vergiet staan om sappen aan de aubergine te onttrekken. Bestrooi de komkommer met wat zout en laat die 30 minuten, enigzins verzwaard met wat gewicht erop, in een vergiet uitdruipen. Roer ondertussen de olie en de azijn tot een goed gemengd geheel, voeg het geperste teentje knoflook toe ne roer de yoghurt en de munt erdoor. Spoel zowel de aubergineschijfjes als de komkommer af om het zout te verwijderen. Dep de aubergineschijfjes droog op keukenpapier en druk overtollig vocht uit de komkommer. Voeg de komkommmer aan de tzatziki toe. Meng het zout en de peper door de bloem en haal hier de auberginschijfjes dorheen, zodat ze goed bwedekt zijn. Verhit de olie tot 180 graden en frituur de aubergine met een paar schijfjes tegelijk. Verwijder ze met een schuimspaan, leg ze op keukenpapier en bestrooi ze met klein beetje zout. Doe het zelfde met de overige schijfjes. Rangschik de aubergineschijfjes voor het opdienen op afzonderlijke borden en serveer de tzatziki erbij.
Gefrituurde Aubergine Met Tzatziki is een recept van Smulweb.nl
Dit vind je misschien ook lekker
Borrelplank met kipcervelaat van Stegeman (advertorial)