Zet de oven op tijd aan op 175-200 graden of gasoven stand 3-
4. Neem 2 kommen. Doe in de ene de bloem, 50 gram boter, de basterdsuiker, wat zout en de vanillesuiker. Doe in de andere het volkorenmeel, 50 gram boter, de bruine suiker, wat zout en het cacaopoeder. Kneed het tot 2 bollen deeg, de ene lichtgeel, de ander donkerbruin. Je kunt het beste het lichte deeg het eerste kneden. Zet het een kwartiertje in de koelkast. Maak er nu 2 plakken van ongeveer 1 cm dik van, en leg die op elkaar. Rol het op. Vouw de rol dubbel en maak er nu een nieuwe rol van. Vouw die ook dubbel en rol het weer uit tot een rol van ongeveer 3 cm dik. Snij daar plakjes van. Leg de koekjes op een beboterde bakplaat of op een die met bakpapier bekleed is. Na 15 tot 20 minuten zijn de koekjes klaar. Laat ze goed afkoelen, anders vallen ze uit elkaar als je ze op eet. 1 koekje bevat ongeveer 125 kilocalorieen.
Chocoladekoekjes Van Zandtaartdeeg is een recept van Smulweb.nl