De in stukken gesneden krabbetjes opzetten met koud water en een theelepeltje zout. Ongeveer een half uurtje koken. Uit het vocht halen en meteen in het sausje doen, ongeveer een half uurtje laten staan. Daarna op de BBQ, af en toe insmeren met het sausje. Kooktijd ongeveer 10 minuten op vrij laag vuur. Pas op voor verbranden vanwege de suiker. Als je ze in de oven wilt klaarmaken, dan hoef je ze niet voor te koken. Het sausje verdunnen met 1/2 liter water. De krabbetjes in een vuurvaste schaal doen en de saus er over gieten. In een voorverwarme oven van 180 graden doen en bakken voor ca. 60 minuten of tot het vlees van het bot komt. Af en toe met de saus besmeren die in de vuurvaste schaal is. Als er nog wat saus over is, die een beetje verdunnen en bij de "ribs" geven.
Oudjaarrecept Barbecue, Ribs is een recept van Smulweb.nl