Aardappelen en wortelen schoonmaken, koken en pureren. vlees en saus: garnituur: snij het spek, de sjalotjes en 2 champignons heel fijn. Verhit 2 soeplepels boter in een kookpot en laat het mengsel ongeveer 10 minuten zachtjes stoven (dit was dus aangebrand) met het deksel op de pan. Kruid met peper en zout. Verhit 2 soeplepels boter in een braadpan en kleur het vlees goudbruin aan beide kanten. Voeg wildfond toe, peper, zout en nootmuskaat. Dek de pan af en laat het vlees nog 5 min garen. Haal het vlees uit de pan, voeg de porto toe en laat even koken. Bind de saus met room en eventueel met maïzena. Bak de rest van champignons of oesterzwammen mooi bruin in de pan en kruid ze met peper en zout. Doe ze dan mee in de saus of schik ze op de rand van het bord. Verdeel het vlees in dunne sneetjes, lepel er wat garnituur over en omring met de saus. appels: Schil de appels en doe er met de appelboor het klokhuis uit. Zet ze in een ovenschaal. Vul ze dan op met bruine suiker en giet er koffie in. Zet ze 20 minuten in de oven tot ze zacht zijn. veenbessensaus: was de bessen. 100 gr suiker mengen met 15 cl water. Laten koken tot siroop en dan de bessen en een laurierblad toevoegen. 15 minuten laten koken tot moes. als de appels klaar zijn, de veenbessensaus erover doen.
Oudjaarrecept Everzwijnfilet Met Appeltjes En Veenbessen is een recept van Smulweb.nl
Dit vind je misschien ook lekker
Salade van volkorenpasta, tomaten, amandelen en gerookte kip