* Snij van de raap 4 mooie gelijke lapjes, leg ze even op een zeer hete grilpan en bekleed er beboterde cilindervormpjes mee. * Bak de aardappelblokjes samen met de helft van de uisnippers en het geperst knoflookteentje in boter. * Bak de witloofsnippers samen met de rest van de uien ook in boter en voeg er de suiker aan toe. * Giet, als hij gaar is , de witloof in een zeef zodat het overtollige vocht en vet kan uitlekken. * Doe de spruitjes in de keukenrobot en voeg er 4 dl fazantbouillon en 1 dl room bij. * Kruid met peper en zout bij (het geheel moet een lopend sausje worden). * Meng de rest van de room en de bouillon met de mosterd en verwam dit lichtjes . * Bak de fazantfilets in boter, kruid ze en laat ze, onder aluminiumpapier, een 10 tal minuten rusten. * Vul ondertussen de cilindervormpjes met de aardappelen en de witloof. * Snij de fazant in schijfjes en schik ze op de vormpjes. * Lepel de spruitjessaus en de mosterdsaus er rond. * Versier met de selderblaadjes.
Oudjaarrecept Fazantfilets Met Gekonfijt Witloof En Een Saus Van Spruitjes is een recept van Smulweb.nl