Laat de spinazie met het aanhangende water in een droge pan met anti-aanbaklaag op hoog vuur in 1-2 minuten slinken. Spoel de blaadjes onder de koude kraan, knijp ze in een theedoek droog en hak ze fijn. Verhit de olie in een grote koekenpan met anti-aanbaklaag, en roerbak de bosui, knoflook en gember 3 minuten tot de bosui zacht wordt. Voeg tofu en sesam toe en roerbak nog 3-5 minuten op middelhoog vuur. Voeg de spinazie toe en roerbak nog een minuut. Voeg sojasaus en sherry toe en blijf nog 5 minuten roerbakken. Zet het vuur hoger en laat al roerend alle vloeistof verdampen. Haal de pan van het vuur en roer er de koriander door. Corrigeer zo nodig de smaak. Hak het mengsel fijn. Leg 1 tl van de vulling in het midden van een wontonvelletje. Bestrijk de randen met met water aangemaakte ma?zena. Vouw het deeg diagonaal over de vulling zodat er een driehoekje ontstaat. Druk de randen stevig aan. Breng de twee onderste hoeken van de wonton samen en druk ze op elkaar. Doe hetzelfde met de rest van de vulling en de wontonvelletjes. Giet een laag olie van 1 0 cm in een wok en verhit hem tot 180 graden Celsius. Frituur de wontons met 6 tegelijk goudbruin. Haal ze met een schuimspaan uit de olie en laat ze op keukenpapier uitlekken. Dien ze warm op met een loempiasaus.
Wontons Met Spinazie En Tofu is een recept van Smulweb.nl