Meng het zelfrijzend bakmeel met de suiker en het zout in een kom. Wrijf de in stukjes gesneden boter door het bakmeel tot een kruimelig mengsel ontstaat. Roer het ei en de karnemelk ersoor en kneed tot een soepel deeg dat niet aan de handen blijft plakken. Verdeel het in 2 gelijke porties. Meng door 1 deel de chcoclade en door het andere deel het kaneelpoeder. Verwarm de oven voor tot 220 graden C. Rol de beide deegsoorten uit tot eem lap van ca. 2 cm dik en steek er met een glas rondjes uit. Bestrijk ze met melk. Bak ze op een met bakpapier bekleed blik in ca. 15 min. lichtbruin en gaar. Laat ze afkoelen en bestuif ze met poedersuiker. Serveer ze met marmelade of een mengsel van gelijke delen geklopte slagroom en creme fraiche, op smaak gebracht met suiker.
Oudjaarrecept Scones Met Kaneel En Chocolade is een recept van Smulweb.nl