Verwarm de olie in de koekepan, voeg de ui toe en saute de ui tot het zacht is. voeg dan de knoflook en gember toe, onder goed roeren voor ca 2 minuten meebakken. voeg dan de kerrie, en andere kruiden toe. goed mengen. voeg dan de gehakt toe, en bak dit tot het gehakt gaar is en verkruimeld. nu de erwtjes toevoegen, voeg zout, en meer cayenne toe als het nodig is. goed aflaten koelen. leg 1 phyllo velletje op het aanrecht met de lange kant naar jou toe. snij het in 3 repen.(vertikaal) vouw elke reep in de helft, vertikaal strijk er met een kwastje wat gesmolten boter op. werk met 1 reep tegelijk. doe 1 el vulling vlak bij jou op het velletje. vouw 1 hoek van het phyllo naar de andere kant zodat de zijkanten elkaar ontmoeten. maakt een driehoek. blijf dit zo door vouwen tot de reep helemaal gebruikt is. doe het zelfde met de rest. leg het op een on-ingevet bakblik. strijk er wat gesmolten boter op voor je het bakt, doe het in het midden van de oven en bak het voor 12 tot 15 minuten. of tot ze goud bruin zijn.
Oudjaarrecept *Phyllo Samosas* is een recept van Smulweb.nl