Bereiding
Maak tijdens het koken van de aardappelen de dressing aan: meng 1,25 dl creme fraiche met het sap van 1 citroen de mosterd, 3 el azijn, zwarte peper (liefst vers gemalen),theelepel suiker, eetlepel ketchup, eetlepel mayonaise, kleingesneden ui, 3 kleingesneden tenen knoflook. Prak met een vork de ui en knoflook door de dressing, zodat de sappen eruit komen. Proef de dressing en breng op smaak met zout,peper, citroensap.(niet te zuur, te zout, niet te flauw). Dan dit door de warme aardappelen scheppen, goed mengen. Dit mengen met de geschilde, ontklokhuisde en kleingesneden appel, de tomaten door midden snijden, uitknijpen en in kleine stukjes snijden. het blikje tonijn op water geheel opendraaien, druk het losse blik-deksel stevig in het blik (= op de tonijnmoot)zodat de vis ontwaterd (op de kop houden), gooi de tonijn in de schaal met aardappelen, tomaten, voeg er de fijngesnipperde augurkjes door, zilveruitjes, appel, peterselie fijngehakt en selderij. en het uitgelekte blikje doperwtjes met wortel lekker door elkaar scheppen tot een smeuiige maar niet te natte massa ontstaat. losjes scheppen, zodat de doperwtjes niet kapot gaan.