Ui pellen en snipperen. Bleekselderij schoonmaken en wassen. Winterpeen schrappen en wassen. Bleekselderij en wortel fijnhakken. In pan olie verhitten. Ui, bleekselderij en wortel toevoegen en al omscheppend in ca 4 minuten zachtjes beetgaar bakken. Van vuur af 1 theelepel kruiden en 1 eetlepel jam erdoor roeren. In kopje rest van kruiden en jam door elkaar roeren. Schaal invetten. Plakken ham op plank uitspreiden. Groentenmengsel erop scheppen en plakken ham dubbelklappen. Gevulde hamplakken met open kant naar boven dakpansgewijs in schaal leggen. Bestrijken met jam-kruidenmengsel. Oven verwarmen op 200 graden. In pan 3/4 dl water aan de kook brengen. Bouillonpoeder erdoor roeren en laten oplossen. Bouillon langs hamplakken in schaal schenken. Basterdsuiker over ham strooien. In midden van oven hamschotel onafgedekt in ca 20 minuten heet laten worden.
Geglaceerde Ham Met Cajunkruiden is een recept van Smulweb.nl