Zoek
Boerenworst
Langer dan 1 uur -
Smulweb.nl
Voorgerecht
0
sterren op basis van
0
stem(men)
Ingrediënten
- 1.5 kg grof gemalen rundvlees (riblappen/ met wat vet eraan
- 1.5 kg grof gemalen varkenslappen
- 500 g wit spek van de varken
grof gemalen of in 5x5 mm blokjes gesneden
- 7 t zout
- 1 t zwarte peper
- 3 e koriander (geroosterd in droge pan en erna fijn gemalen
ik gebruik altijd een koffie molentje ervoor)
- 1/4 t nootmuskaat
- 1/4 t kruidnagelpoeder
- 1/8 t thijm
- 1/4 t piment
- 125 ml goede kwaliteit azijn
- 50 ml Worcestersaus
- dikke varkens darmen (zo 9
Bereiding
1
Meng vleessoorten door elkaar.
2
Meng nu alle droge ingrediënten door het vlees mengsel.
3
Meng azijn azijn en Worcestersaus door elkaar en verdeel over worst mengsel en meng luchtig goed door elkaar.
4
Laat deze mengsel even een uurtje in koelkast staan en meng dan nog een keer door elkaar.
5
Stop varkens darmen vrij dik met worst mengsel. Maar niet te stijf.
Boerenworst is een recept van
Smulweb.nl
Dit vind je misschien ook lekker
Pitabroodje met worst en komkommer
15 min
Bekijk recept
Lasagne met paddenstoelen
30 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Spaghetti met worst en tomaat
15 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gevulde Koolrolletjes (involtini di verza)
35 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pitabroodje met worst en komkommer
15 min
Bekijk recept
Lasagne met paddenstoelen
30 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Spaghetti met worst en tomaat
15 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gevulde Koolrolletjes (involtini di verza)
35 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept