Snijd aan de bovenkant kapjes als deksels van de paprika′s. Verwijder met een scherp mes de zaadlijsten. Zet de paprika′s naast elkaar in een magnetronschaal en verwarm ze afgedekt 2 minuten op 800 watt. Laat ze daarna afkoelen. Verwarm de oven voor op 200 graden. Doe de couscous in een kom, giet er het kokende water over en laat dit 5 minuten wellen totdat het water opgenomen is. Roer af en toe om. Rooster de pijnboompitten licht in een droge hete koekenpan. Roer ze met de rozijnen, de groentebouillon is gedeelten, de afgegoten en goed uitgelekte kikkererwten en koriander door de couscous. Vet een ovenschaal in met de olijfolie. Vul de paprika′s met het couscousmengsel en zet ze met de kapjes erop in de ovenschaal. Zet ze onafgedekt 15-20 minuten in het midden van de oven. Strijk een beetje olijfolie over de kapjes als ze te donker worden.