Ramadanrecept Harira

6
Langer dan 1 uur -
Soep
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

In een grote (snelkook)pan olie verhitten en de stukken vlees hierin bakken, de kruiden en zout/peper erbij. Voeg het uien/tomatenmengsel toe en bak deze even mee. De bouillonblokjes, gemberwortel, blokjes knolselderij en smen toevoegen en omroeren (m.u.v. de linzen, kikkererwten en vermicell). Voeg het gekookte water toe, ca 3 a 4 liter water en laat op een middelmatig vuur ca.45 min. tot een uur koken; vlees moet lekker zacht zijn (hangt v.h. soort vlees af, rundvlees kan ook gebruikt worden en duurt wat langer om gaar te worden). Na ca. 45 min. de linzen en kikkererwten toevoegen. De vermicelli als laatste toevoegen en even meekoken. Het vlees en het stukje gemberwortel uit de pan halen. Snijdt het vlees in wat kleinere stukken en breng de soep eventueel op smaak met peper en zout. Gebruik het papje van bloem en water om de soep mee te binden, even blijven roeren. De stukken vlees weer terug in de pan stoppen en laten staan. Opdienen in een soepterrine.

Ramadanrecept Harira is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Harira met harissa
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Harira
Langer dan 1 uur -
Bekijk recept
Harira
30-60 min -
Bekijk recept
Ramadanrecept Harira
Langer dan 2 uur -
Bekijk recept

Ramadanrecept Beghrir, Marokkaanse Pannenkoeken
20-30 min - Voorgerecht
Bekijk recept
Ramadanrecept Bulgur
Langer dan 2 uur - Bijgerecht
Bekijk recept
Ramadanrecept Baklava
Langer dan 1 uur -
Bekijk recept
Ramadanrecept Provencaalse Rollade
Langer dan 1 uur - Voorgerecht
Bekijk recept