Bak het vlees aan. Laat het vocht dat uit het vlees komt helemaal verdampen en bak het dan aan alle kanten bruin. Voeg de uien toe en bak deze even mee. Voeg het bouillonblokje, peper en zout, laurierblaadjes, vier kruidnagels en een eetlepel azijn toe en vul de pan dan met water, zodat het vlees net onder staat. Goed doorroeren, aan de kook brengen en dan het vuur zo laag zetten dat het vlees lekker suddert. Laat het minstens 3 uur sudderen. Roer af en toe door de pan en voeg zonodig wat water toe. Altijd met beetjes omdat de saus door de uien vanzelf indikt. De hachee hoeft niet te worden gebonden als u het vochtgehalte goed in de gaten houdt. Snijd tijdens het sudderen de rode kool. Schil de appel en snijd deze in kleine stukjes (alleen fase 2). Zet dit samen met twee kruidnagels en een eetlepel azijn in water met een beetje zout op. Laat dit 45 minuten zachtjes gaar stoven. Regelmatig doorroeren. Voeg zonodig water toe. Laat de rode kool helemaal indikken totdat hij rood en glanzend is geworden. Voeg op het laatst de zoetstof toe (alleen in fase 1). De rode kool dus niet afgieten! Schep de rode kool in een cirkel op een bord en leg de hachee in het midden.