Arroz Doce

4
30-60 min -
Nagerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Snijd van de citroen en sinaasappel reepjes dunne schil van ca. 5 cm af. In pan rijst met sinaasappel- en citroenschil, ca. 5 dl water en snufje zout aan de kook brengen. Rijst onafgedekt ca. 5 minuten laten sudderen tot rijst water heeft opgenomen. Melk en kaneelstokje toevoegen en geheel op heel laag vuur onafgedekt ca. 20 minuten laten sudderen tot melk is opgenomen, regelmatig doorroeren. Kaneelstokje verwijderen. Suiker, boter en eierdooiers door rijst roeren. Op laag vuur blijven roeren tot eierdooiers ook door rijst zijn opgenomen en rijst romig is. Nog ca. 5 minuten al roerend zachtjes laten koken. Rijstpudding over vier schaaltjes verdelen en ca. 2 uur in de koelkast zetten.

Arroz Doce is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Rijstpap op Portugese wijze (Arroz doce)
Nagerecht
Bekijk recept
Mediterrane rundvleesragout met polenta
40 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Arroz Doce Uit Portugal
30-60 min - Nagerecht
Bekijk recept
Doce Belmequer
20-30 min - Nagerecht
Bekijk recept

Arroz con pollo
Bekijk recept
Arroz tapado
30 min-
Bekijk recept
Arroz a la cubana
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Arroz con leche uit Cuba (rijst met melk)
2 uur- Nagerecht
Bekijk recept