Zoek
Caldo Verde
4
30-60 min -
Smulweb.nl
Soep
0
sterren op basis van
0
stem(men)
Ingrediënten
2 uien in dunne ringen
1 geperst teentje knoflook
2 el olijfolie
1 l groentebouillon
200 gr aardappelen in stukken
zout
peper
300 gr jonge groene kool in dunne reepjes
200 gr chorizo in dunne plakjes Hulpmiddelen Grote pan
staafmixer Hulpmiddelen - Grote pan
staafmixer Bereidingswijze 1. Laat de uien en knoflook in de olie ? 10 minuten zacht bakken.
2. Voeg de aardappelen en de bouillon toe
breng het aan de kook en laat 20-30 minuten koken tot de aardappelen zacht zijn.
3. Pureer (met de staafmixer of een stamper...) de soep en breng hem weer aan de kook en breng met zout en peper op smaak.
4. Voeg de kool en de chorizo toe en laat de soep nog ca 3 minuten zacht koken. Serveertips TIP:kool echt klein snijden
dus niet lange slierten (eet moei
Bereiding
1
Laat de uien en knoflook in de olie ? 10 minuten zacht bakken.
2
Voeg de aardappelen en de bouillon toe, breng het aan de kook en laat 20-30 minuten koken tot de aardappelen zacht zijn.
3
Pureer (met de staafmixer of een stamper...) de soep en breng hem weer aan de kook en breng met zout en peper op smaak.
4
Voeg de kool en de chorizo toe en laat de soep nog ca 3 minuten zacht koken.
Caldo Verde is een recept van
Smulweb.nl
Dit vind je misschien ook lekker
Salsa verde
15 min
Bijgerecht
Bekijk recept
Krielaardappels met salsa verde
20 min
Bijgerecht
Bekijk recept
Rotolo di carne con insalata verde (Rollade van kalfslende met groene salade)
2 uur-
Bijgerecht
Bekijk recept
Lamskoteletjes met salsa verde
30 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Caldo verde (boerenkoolsoep op z'n Portugees)
35 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Portugese Groenekoolsoep (Caldo Verde)
30-60 min -
Voorgerecht
Bekijk recept
Caldo A La Reina
30-60 min -
Bekijk recept
Arroz Caldo
20-30 min -
Hoofdgerecht
Bekijk recept