Limburgse Linzevlaai

8
30-60 min -
-
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Verwarm de oven voor op 200 graden. Vet het bakblik in, en bestrooi met meel. Rol 2/3 van het deeg uit (het breekt snel, dus waarschijnlijk is er nogal wat "metselwerk" nodig om het mooi dun erop te krijgen. Bestrijk de bodem met de pulp (ongeveer een halve cm dik, een blik is genoeg voor een bakblik). Zelf maak ik hem ook vaak half en half abrikoos en zwarte pruimen. Het overgebleven pulp laat zich goed invriezen. Van de rest van het deeg maak ik dunne rolletjes die ik rondom als rand druk, en als laddertjes over de vulling heen. Voor de decoratie kan je ipv laddertjes ook het deeg uitrollen en koekjes uitsteken en die verdelen over de vulling. Bak de vlaai 20 tot 30 minuten totdat hij goudbruin en gaar is, en de vulling bubbelt.

Limburgse Linzevlaai is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker


Limburgse appelvlaai
60 min-
Bekijk recept
Mosterdsoep
25 min Voorgerecht
Bekijk recept
Karbonade met mosterdpuree en broccoli
15 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Sperziebonen met Amsterdamse uien
15 min Bijgerecht
Bekijk recept