Oud-Brabantse Boerenkool

4
30-60 min -
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Zet de aardappels met de boerenkool erbovenop in water met zout (zoveel dat de aardappels net niet onder staan) op het gas en breng aan de kook, laat koken tot de aardappels gaar zijn. Bak ondertussen het gehakt zonder boter rul, voeg de kapucijners toe en bak ze mee, bak de ui mee tot hij glazig wordt, breng op smaak met zout en peper. Giet de boerenkool af, maak er met jus (denk ook om het vrijgekomen vet van het gehakt) een smeuige stamppot van en schep het gehaktmengsel er goed doorheen. Serveer met warme jus, augurken, piccalilly en/of mosterd.

Oud-Brabantse Boerenkool is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Pasta met boerenkool en gedroogde tomaat
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Boerenkoolpasta met kipsaucijs
20 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Roerei met paprika en boerenkool
15 min
Bekijk recept
Traditionele boerenkoolstamppot
30 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept

Tomaat en courgette uit de oven
30 min Bijgerecht
Bekijk recept
Lamsrack met groene-kruidenkorst
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Italiaanse broodsalade met sardines
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Torta di noci
30 min Nagerecht
Bekijk recept