Het haantje van binnen en buiten schoonwrijven met keukenpapier en daarna inwrijven met zout en peper. De olie in een pan of kleine braadslee verhitten en het haantje daarin rondom dichtschroeien. De pab in de voorverwarmde hete oven schuiven. Tijdens het braden in de oven geregeld bedruipen met het braadvet. Braadtijd:ca 50 minuten.Voor de walnotensaus de boter verhitten. De uien en de knoflookteentjes pellen, fijnsnijden en in de hete boter glazig fruiten. De bloem erover strooien, even laten sudderen en dan, bij grote scheuten tegelijk, goed roerende de kippebouillion toevoegen. Ca. 5 minuten zachtjes door laten koken onder af en toe goed roeren om de bloem goed gaar te laten worden. Alle kruiderij toevoegen, ook de azijn, het sinaasappelsap en de fijngehakte peterselie. De walnoten malen (of in een plastic zak doen en de deegroller erover heen laten gaan) en tenslotte door de saus roeren en nog even doorwarmen. De saus op een voorverwarmde schotel doen en het haantje er middenin plaatsen. Met de gehalveerde walnoten, enige plakken sinaasappel en een toefje peterselie garneren.
Gebraden Haantje In Walnotensaus is een recept van Smulweb.nl