Gebraden Haantje In Walnotensaus

4
Langer dan 1 uur -
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Het haantje van binnen en buiten schoonwrijven met keukenpapier en daarna inwrijven met zout en peper. De olie in een pan of kleine braadslee verhitten en het haantje daarin rondom dichtschroeien. De pab in de voorverwarmde hete oven schuiven. Tijdens het braden in de oven geregeld bedruipen met het braadvet. Braadtijd:ca 50 minuten.Voor de walnotensaus de boter verhitten. De uien en de knoflookteentjes pellen, fijnsnijden en in de hete boter glazig fruiten. De bloem erover strooien, even laten sudderen en dan, bij grote scheuten tegelijk, goed roerende de kippebouillion toevoegen. Ca. 5 minuten zachtjes door laten koken onder af en toe goed roeren om de bloem goed gaar te laten worden. Alle kruiderij toevoegen, ook de azijn, het sinaasappelsap en de fijngehakte peterselie. De walnoten malen (of in een plastic zak doen en de deegroller erover heen laten gaan) en tenslotte door de saus roeren en nog even doorwarmen. De saus op een voorverwarmde schotel doen en het haantje er middenin plaatsen. Met de gehalveerde walnoten, enige plakken sinaasappel en een toefje peterselie garneren.

Gebraden Haantje In Walnotensaus is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Kalkoen met walnotensaus en rijst
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Walnotensaus
10 min - Bijgerecht
Bekijk recept
Gnocchi met walnoten-speksaus
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gevulde paprika's met walnotensaus
10 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Broodje Caesarkip
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Tortillasandwich met kip en avocado
20 min
Bekijk recept
Salade met kalkoen, appel & wortel
Bekijk recept
Vleesschotel met mosterdroom en bessensaus
15 min Bijgerecht
Bekijk recept