Filotaart Met Fetaroom

30-60 min -
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Boter laten smelten. Vorm invetten met boter. Feta fijn verkruimelen. Eieren splitsen. Eiwitten stijfkloppen met snufje zout. Dooiers loskloppen met zure room. Feta erdoor roeren. Eiwitten luchtig erdoor spatelen. Twee deegvellen bestrijken met boter en kruislings in vorm leggen. Ca. 1/4 deel van kaasmengsel erover verdelen. Weer twee beboterde deegvellen kruislings erop leggen. 1/4 deel van vulling erop scheppen. Zo doorgaan tot vulling en deegvellen gebruikt zijn, eindigen met 2 beboterde deegvellen. Bovenkant van pastei bestrijken met rest van boter. Taart met scherp mes tot halverwege in kleine vierkanten voorsnijden. Taart iets boven het midden van de oven zetten en ca. 20 minuten bakken. Oven terugschakelen naar 150?C of gasovenstand 2 en in nog ca. 20 minuten gaar en goudbruin bakken.

Filotaart Met Fetaroom is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Griekse Spinaziesoep
10-20 min - Voorgerecht
Bekijk recept

Filotaart met spruitjes en geitenkaas
1uur- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Filotaart Gevuld Met Gerookte Zalm
30-60 min -
Bekijk recept