Zalmfilet pereren en het ei erdoorkloppen. massa overdoen in de koude mengkom,Room ,zout en peper erdoor heen kloppen en in de koel kast zetten. tongfilets tussen plasticfolie voorzichtig iets platterslaan en met een nat pannenkoekmes de zalmmousse over de filets uitstrijken. filets vanaf de dunnekant losjes oprollen(en met cocktailprikker vastzetten) de gamba met de uitstekendestaart tegelijk meeoprollen en dan afgedekt in de koelkast bewaren. Bouillon met wijn en sjalot aan de kook brengen,vuur laagzetten en tongrolletjes rechtop in de bouillon zetten en met aluminiumfolie afdekken en dan plus minus 10 minuten gaar laten worden. voor de hollandaise saus eerst boter klaren:boter op 100 graden laten smelten,dan de wit vast gedeelte (melkbestanddelen) uit de gesmolten boter scheppen. de boter au bain -marie vloeibaar houden.eidooiers au bain-marie dik kloppen ,1 eetlepel water ,1 eetlepel citroensap en een snufje cayennepeper toevoegen en tot bleke creme kloppen. niet te heet,want dan gaat hij schiften. al kloppende in een heel dun straaltje boter toevoegen.saus is klaar als hij op de achterkant van de lepel blijft hangen . op smaak brengen met zout en peper . visrolletjes over de borden verdelen,lauw warme saus eromheen scheppen en garneren met wat bieslook en schijfjes limoen. eet smakelijk......
Tongrolletjes Met Gamba En Hollandaisesaus. is een recept van Smulweb.nl