Eclade De Moules

4
0-10 min -
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Zet de mosselen rechtop rondom de spijkers. Rechtop houdt in : met de kop (de ronde brede kant) naar beneden en met de staart (de smalle puntige kant) naar boven. Rangschik alle mosselen tegen elkaar aan in de vorm van een grote cirkel. Bedek de mosselen met de dennenaalden. Steek het stuk krantenpapier aan en steek daarmee de dennenaalden in brand. Wakker het vuur aan met de fohn (niet te hard!). Na ca. 3 minuten zijn de dennenaalden opgebrand. Controleer of de mosselen in het midden van de cirkel ook geopend zijn. Zo niet, bedek dan het midden van de cirkel opnieuw met dennenaalden (denk erom, niet aan zijkanten, die mosselen zijn zeker geopend!) en steek ze in brand. Herhaal dit proces eventueel een derde keer, maar meestal is dit niet nodig. Blaas met de fohn alle as weg. De mosselen zijn nu open en al het vocht is over de plank weggelekt.

Eclade De Moules is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Oudjaarrecept Veloute De Moules Au Curry
20-30 min -
Bekijk recept
Moules Provencales - Provencaalse Mosselen
10-20 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Moules Farcices
Langer dan 1 uur - Voorgerecht
Bekijk recept
Moules Provencales
10-20 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept