Doe 2 soeplepels zonnenbloemolie in de hapjespan. zet vuur hoog. als de olie goed heet is de kipblokjes op hoog vuur in 7 min. lekker bruin bakken. Na 6 minuten de kipkruiden erdoor roeren en nog 1 min. al omroerend bakken. dan met schuimspaan de kipblokjes eruit scheppen en op een bord doen. In de achtergebleven olie op hoog vuur de ui, knoflook en pijnboompitten al roerend (met houten lepel)goed fruiten. daarna de bosui , de champignons, en de paprika erbij doen en flink al roerend laten bakken. Vervolgens de chilisaus doorroeren en daarna de creme fraiche.alles goed doorroeren. als het heet begint te worden de kippenbouillon tablet erdoor kruimelen en goed doorroeren. Daarna de kipblokjes door de saus doen en opnieuw goed roeren tot alles kookt. Dan gas op klein zetten en nog 10-12 min. lekker laten sudderen met de deksel schuin op de pan. nu en dan roeren. in deze tijd kun je de fusilli, volgens de gebruiksaanwijzing, gaar koken. als je de saus iets dikker wil kan dat natuurlijk dmv wat water vermengd met maizena er goed door te roeren, maar dit gaat wel ten koste van de smaak vind ik.
Kipfilet Zoals Ruth Hem Bedacht Heeft is een recept van Smulweb.nl