De aardappelen in de pel koken(niet te zacht laten worden). Daarna middendoor snijden en de twee helften uithollen met een koffielepel of een parisiennemesje. de aardappelspecie warm houden en fijn stampen tot puree. Die werken we af met de tuinkruiden en de zure room. Naar smaak kruiden met peper,zout en nootmuskaat. De uitgeholde aardappelen vullen met de kruidenpuree en warmen in de oven op 150 graden voor een tiental minuten. Voor de blanke botersaus brengen we de visbouillon,witte wijn en sjalotten aan de kook en laten dit alles voor de helft inkoken. We voegen room toe en laten opnieuw inkoken tot een licht gebonden saus.Al roerend afwerken met klontjes harde boter en kruiden met peper en zout en cayennepeper.De saus eerst op het bord dresseren,de aardappelen erop schikken en rijkelijk bestrooien met garnalen.Garneren met bieslook een toefje dille en een half kerstomaatje bovenop elke aardappel.
Aardappel Op Oostendse Wijze is een recept van Smulweb.nl