Verwijder de steel en bladeren van de bloemkool en was deze grondig. Doe ze in een pan met het water en de laurierblaadjes. Breng aan de kook en laat 20 minuten zachtjes koken met het deksel op de pan. Giet de bouillon af en gooi de afsnijdsels weg. Verdeel de bloemkool in roosjes. Snipper de ui en de prei. Schil de aardappel en snij hem in blokjes. Laat de boter smelten in een grote pan en fruit de ui en prei: 10 minuten. Voeg de aardappel en bloemkool toe en fruit nog 5 minuten. Voeg de bouillon toe en laat 20 minuten zachtjes koken. Voeg de mosterd en room toe en pureer de soep. Breng op smaak. Verwarm de grill voor. Besmeer het brood met de mosterd, verdeel er de kaas en het mosterdzaad over. Zet de toastjes even onder de grill tot de kaas gesmolten is. Verdeel de soep over vier borden en werk af met de toastjes.
Bloemkoolsoep Met Graanmosterd is een recept van Smulweb.nl
Dit vind je misschien ook lekker
Witlofslaatje met een zacht eitje en grijze garnalen