Pluk een bloemkool tot bloemkoolroosjes en laat 15 minuten koken in gezouten water. Laten uitlekken en daarna mixen met 6 soeplepels room. Voeg er de tot omelet geklopte eieren aan toe. Peper en zout op strooien. Verwarm de oven voor op stand 6 (180?). Wrijf 4 schaaltjes in met olie.Giet er de bereiding in en zet in een ovenschotel. Vul deze met warm water (tot ? van de schaaltjes onder water staat). Zet alles in de oven en laat 35 minuten opwarmen. Fruit een gehakte sjalot in wat boter. Voeg er de garnalen bij en laat ze op een hevig vuur stoven. Dan overgieten met de witte wijn. Tot de helft laten indikken en er dan de tomatenpuree en de rest van de room toevoegen. Alles goed mixen en op smaak brengen. Voeg er de curcuma aan toe en laat zachtjes pruttelen. Snijd het tomatenvlees in driehoekjes. Leg ze opzij. Wanneer de bloemkoolmousse gaar is haalt u ze uit de bakvormen en zet u ze op borden. Giet er de garnalensaus overheen en versier met stukjes tomaat. Onmiddellijk opdienen.
Bloemkoolmousse Met Garnalensaus is een recept van Smulweb.nl