-circa 80 g boter met de olie verwarmen en de uitjes fruiten -als ze beginnenn te kleuren, de zeevruchten toevoegen en even "aanzetten" -alles overgieten met cognac en flamberen -verder laten koken op een zacht vuurtje (8 min) -witte wijn dragon look en tomatensap in een klein pannetje doen, zout en peper erbij en opzetten op een zacht vuurtje -laat de massa indampen tot er circa 1/3 over is -zeef de jus en voeg toe bij de coquiles, laat het geheel nog 8 min doorsudderen -roer 1 dessertlepel boter met de bloem uit -neem de coquiles uit de pan en de saus met het boter/bloemmengsel begieten en aandikken -op een zacht vuurtje circa 3 min laten doorkoken en dan de rest van de boter en de ketchup doorroeren -cayennepeper en paprikapoeder toevoegen en afsmaken en eventueel bijkruiden -warm de coquilles terug op in de saus
Coquiles Saint-Jaques Op Zijn Amerikaans is een recept van Smulweb.nl