Als eerst ontdoen we de hoyoklito′s van hun schelp. Doen kan eenvoudig met een lepel en een mes. Vervolgens doen we de hoyoklito′s in een grote soeppan gevuld met water, en laten ze ongeveer 10 minuten koken. Snij de ananas en meloen in kleine blokjes en zet deze een half uur in de koelkast. Pers de sinaasappels en voeg het sap aan het kokende water toe. Klop het eiwit en vermeng het met 1/4 deciliter melk. De overige 1/4 deciliter melk vermengen we met de stukjes ananas en watermeloen. Nadat de hoyoklito′s voldoende gekookt zijn, voegen we de melk met de ananas en de watermloen er aan toe. Voeg het eiwit met de melk toe: goed roeren. Om schifting van de melk te voorkomen het geheel niet meer laten koken. Vervolgens gaan we de uien fijn hakken en voegen deze toe aan de soep. Belangrijk is wel dat de uien goed worden verspreid over de soep om een concetratie van uiensmaak te voorkomen. Laat het geheel binnen 5 minuten gaar worden op een zacht vuur. Naar smaak peper en zout en evt suiker toevoegen. Ter decoratie doen we er nog wat peterselie over heen. De soep is een prima voorgerecht, maar kan ook dienen als volledige maaltijd met wat brood.