Het speenvarken moet zowel in- als uitwendig grondig schoongemaakt worden. De huid met een scheermesje ontharen. Het gemakkelijkst is om een kant-en-klaar speenvarken bij de slager te bestellen. Kook de varkenspootjes in een grote pan met 2 liter water ? 1 a 2 uur lang. Snijd de speklappen in reepjes. Pel de sjalotjes en de knoflook en snijd deze fijn. Verwijder de zaadjes en de zaadlijsten van de lomboks en snijd deze ook fijn. Verhit de olie in een wadjan en bak hierin de reepjes speklappen ? 3 minuten. Voeg de knoflook toe en roerbak alles nog ? 2 minuten. Schenk de inhoud van de wadjan over in de pan. Doe de bruine bonen, de sjalotjes, de kruidnagelen, de nootmuskaat, de rode lomboks en het zout of bouillon naar smaak erbij. Laat dit alles ? 15 minuten koken. Voeg de soepgroenten toe en laat alles nog ? 10 minuten koken.
SOP KAKI BABI AND KACANG MERAH is een recept van Smulweb.nl