SOP KAKI BABI AND KACANG MERAH

Langer dan 2 uur -
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Het speenvarken moet zowel in- als uitwendig grondig schoongemaakt worden. De huid met een scheermesje ontharen. Het gemakkelijkst is om een kant-en-klaar speenvarken bij de slager te bestellen. Kook de varkenspootjes in een grote pan met 2 liter water ? 1 a 2 uur lang. Snijd de speklappen in reepjes. Pel de sjalotjes en de knoflook en snijd deze fijn. Verwijder de zaadjes en de zaadlijsten van de lomboks en snijd deze ook fijn. Verhit de olie in een wadjan en bak hierin de reepjes speklappen ? 3 minuten. Voeg de knoflook toe en roerbak alles nog ? 2 minuten. Schenk de inhoud van de wadjan over in de pan. Doe de bruine bonen, de sjalotjes, de kruidnagelen, de nootmuskaat, de rode lomboks en het zout of bouillon naar smaak erbij. Laat dit alles ? 15 minuten koken. Voeg de soepgroenten toe en laat alles nog ? 10 minuten koken.

SOP KAKI BABI AND KACANG MERAH is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Babi merah
Bekijk recept
Buras
20-30 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kwee Lapis Cina
20-30 min - Nagerecht
Bekijk recept
Panada
20-30 min -
Bekijk recept

Gewonnen of verloren brood in mueslikorst
Lunchgerecht
Bekijk recept
Sop Bodor
10-20 min -
Bekijk recept
Sop Ajam Kerrie
30-60 min - Voorgerecht
Bekijk recept
Sop Ikan Bawang
30-60 min - Voorgerecht
Bekijk recept