In de zuidelijke staten is de groente onbekend. In veel restaurants voegt men tegelijk met de aardappelen fijngehakte verse gemberwortel toe die samen met de uisnippers zachtjes worden gefruit. De smaak van de bloemkool wordt er echter wel door naar de achtergrond gedrongen. Reken voor 4 personen op 1 eetlepel fijngeraspte gemberwortel. Leg de bloemkool en aardappelen in een pan met dikke bodem. Voeg 8 deciliter water toe en breng alles langzaam aan de kook. Voeg een beetje zout toe. Laat alles 12-14 minuten zachtjes koken. Neem na 10 minuten 4 mooie roosjes uit de pan. Houd ze apart. Stort, na de aangegeven kooktijd, de gehele inhoud van de pan in een zeef die boven een andere pan is geplaatst. Wrijf zo veel mogelijk vaste bestanddelen door de zeef. Laat de nu verkregen pureesoep dan nog enkele minuten zachtjes koken. Verhit een wok en laat de ghee of olie er even doorwalsen. Voeg de uisnippers toe en laat ze zo lang zachtjes fruiten tot ze goudgeel zien. Schep de tomatenblokjes erdoor en neem de wok van de warmtebron. Voeg alles aan de hete soep toe. Roer de soep krachtig door. Voeg naar eigen inzicht wat zout en/of peper toe.
Bloemkoolsoep Uit New Delhi is een recept van Smulweb.nl