Tomatentapenade

10-20 min -
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Receptierecept Tomatentapenade | Smulweb.nl   Recept tomatentapenade ericbour heeft dit recept op 29 april 2003 toegevoegd. Dit recept is 1.839 keer bekeken, 11 x bewaard en staat in 1 kookgroep. Print recept Boodschappenlijst Tapenade van zongedroogde tomaten en pijnboompitten Ingredienten: 300 gram gedroogde tomaten 200 gram pijnboompitten 60 gram kappertjes 100 gram zwarte olijven zonder pit 4 teentjes knoflook (gedroogde) tijm, oregano en basilicum mooie olijfolie : Wel de zongedroogde tomaten gedurende 15 minuten in gekookt water en spoel ze daarna goed af (vanwege het zout). Spoel de kappertjes goed af onder de kraan. Laat de olijven uitlekken Voeg alle ingredienten samen en maal ze fijn in de keukenmachine. Voeg gedurende het malen olie toe tot een mooie smeuige massa ontstaat. Naar smaak versgemalen zwarte peper toevoegen. Bewaren in glazen potten en afdekken met olijfolie. Lekker met in een beetje olijfolie gebakken stukjes brood en wat verse basilicum als garnering. Ook lekker op een boterham met kaas en verzin maar verder ? Toastje, en een lekker glaasje wijn op een mooie zomeravond. Een toefje verse basilicum erop ? Op gebakken kippenlevertjes?
Voorbereiding
stijd: 10-20 minuten Gang: Bijgerecht Keuken: Franse keuken Smaak: Hartig Techniek: N.v.t. Soort gerecht: Bijgerecht Uit eigen keuken: Nee (i)

Tomatentapenade is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Gnocchi met mediterrane paprikatomatenstoof
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pannenkoeken met hüttenkäse en artisjok
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Risottotaartje met kaaskrullen en oesterzwammen
50 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kipkebabs met tapenade
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Gnocchi met mediterrane paprikatomatenstoof
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pannenkoeken met hüttenkäse en artisjok
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Risottotaartje met kaaskrullen en oesterzwammen
50 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kipkebabs met tapenade
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept