Gravad Lax (gemarineerde Rauwe Zalm )

4
20-30 min -
-
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Maak de peperkorrels grof fijn in de mortel, meng het met het zout en de suiker, strooi een klein gedeelte op de bodem van een schaal,met iets opastaande randen ,hak de dille, leg wat daarvan bij de kruiden.leg de ene zalmhelft erop strooi daarop rijkelijk de kruiden en de dille , leg de andere helft erbovenop , zo zodat het dikke gedeelte van de zalm op het dunste gedeelte van de onderste zalm komt ,sluit af met de rest van de dille en kruiden, leg er alluminium folie op , zet daarop een bord met een gewicht , zodat de kruiden goed kunnen intrekken. laat dit ongeveer 24 uur in de koelkast staan, keer de zalm af en toe .

Gravad Lax (gemarineerde Rauwe Zalm ) is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Zalm broccoli schotel
25 min+ 15 min oventijd - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Lenteschotel met zalm en venkel
30 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Zalm met venkelsalade
30 min-
Bekijk recept
Warme salade uit de wok
30 min- Voorgerecht
Bekijk recept

Venkelstamppot met gravad lachs en garnalen
40 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Röstikoekjes met gravad lachs
15 min Snack
Bekijk recept
Gravad lachs op erwtjessalade met kaviaar
30 min Voorgerecht
Bekijk recept
Gravad lax à la minute met groenten
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept