Pane Mediterrane

4
30-60 min -
Bijgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Bereid het deeg volgend de gebruiksaanwijzing met 2 eetlepels olijfolie in plaats van boter.
  • 2 Pel de knoflook en hak in de keukenmachine de paprika?s met de knoflook, 2 theelepels oregano en de kaas.
  • 3 Rol het deeg uit tot een zo groot mogelijk vierkant en bestrijk met olijfolie. Bestrooi met zout en peper en beleg het met 100 g ham. Bestrijk het met tweederde deel van het paprikamengsel. Laat het deeg onder een vochtige theedoek ca. 20 minuten rijzen.
  • 4 Verwarm de oven voor op 220?C (hetelucht 200?C). Bestrijk het deeg royaal met olijfolie en bestrooi met zout en peper. Vouw eenderde van het deeg over het midden en vouw de andere kant er terug overhen (het deeg heeft nu 3 lagen).
  • 5 Bestrijk de bovenkant met olie. Beleg met de rest van de ham en paprikamengsel. Vouw het deeg over de lengte dubbel (het deeg heeft nu 6 lagen), bestrijk met olie, bestrooi met zout en oregano. Bak het deeg op een met bakpapier beklede bakplaat in ca. 30 minuten gaar en goudbruin in de voorverwarmde oven.

Pane Mediterrane is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Gnocchi met mediterrane paprikatomatenstoof
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Mediterrane vissoep
20 min-
Bekijk recept
Pasta met mediterrane tonijnsaus
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Mediterrane pastaschotel met Chaumes
20 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept

Gevulde paprika's met tomatenbrood
10 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Ribollita (dubbelgekookte soep)
2u5 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Broodlolly's met hagelslag en anijsboter
10 min- Lunchgerecht
Bekijk recept
Italiaans vispotje
45 min Hoofdgerecht
Bekijk recept