Calamares Met Papajasalsa

4
30-60 min -
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

De papaja′s halveren en de pitten met een theelepeltje verwijderen. De vruchten met een dunschiller schillen. De helft van de papaja′s wegzetten en de andere helft in kleine blokjes snijden. De bosuitjes wassen, de slappe blaadjes en de wortelaanzet verwijderen. De uitjes in de lengte halveren en in zeer kleine ringetjes snijden. De paprika wassen, halveren, het zaad en de zaadlijsten verwijderen en het vruchtvlees in zo klein mogelijke stukjes snijden. De verse peper in de lengte halveren, de zaadjes verwijderen en de peper zeer fijn hakken. De rest van de papaja′s in grote stukken snijden en pureren. De stukjes papaja, paprika, bosuitjes en verse peper voorzichtig door deze puree scheppen en alles met zout, peper, cayennepeper en 1-2 el limoensap op smaak brengen. De basilicumblaadjes fijnhakken en ook door de saus mengen. De saus enige tijd laten staan. Een zware pan of grillpan op het vuur zetten en goed heet laten worden. De inktvissen uit de marinade halen, even laten uitlekken en 2-3 minuten in de pan rondom goudbruin bakken.

Calamares Met Papajasalsa is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Thaise hamburger met papajasalsa
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Thaise Hamburger Met Papajasalsa
10-20 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Thaise Hamburger Met Papajasalsa
Langer dan 1 uur -
Bekijk recept

Vissoep met rouille
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Salade van kleine calamares
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Inktvis met friséesla en limoendressing
15 min Voorgerecht
Bekijk recept
Fricassee van calamares en schelpdieren
35 min Voorgerecht
Bekijk recept