Snijd de vis in 8 stukjes. Bestrooi ze met peper en zout naar smaak en besprenkel ze met 3 eetlepels van het citroensap. Strooi het bloem in een diep bord en wentel de visstukjes erdoor. Klop het ei met de dooiers en de Parmezaanse kaas door elkaar. Pel en snipper de sjalot. Snijd de helft van de oregano fijn. Halveer de tomaatjes. Verhit intussen de olijfolie in een diepe pan tot 190 C. Verhit een klein klontje van de boter en fruit de sjalot en de fijngesneden oregano 5 minuten op een laag vuur. Voeg de rest van de boter toe en laat hem op een laag vuur smelten. Haal de stukjes vis door het Parmezaanse kaasmengsel en bak ze in de hete olie goudbruin en gaar. Breng de botersaus op smaak met het uitgeperste teentje knoflook, een paar druppels citroensap en peper en zout naar smaak. Verdeel de vis over de borden en schenk de botersaus er omheen. Garneer de borden met de kerstomaatjes en de rest van de oreganoblaadjes. Lekker met aardappelpuree.
Kabeljauw In Een Jasje Van De Westkust is een recept van Smulweb.nl
Dit vind je misschien ook lekker
Kabeljauw met Provençaalse groenten en aardappel-knoflookpuree