Maak een puree van de gekookte aardappelen, de melk, peper&zout, wat vloeibare margarine, de pesto, Italiaanse keukenkruiden. Pers de knoflook erboven uit en roer goed door. Maak op smaak met zout en peper. Doe de puree over in een ovenvaste schaal. Rooster de gehalveerde kerstomaatjes in een op 200 graden C voorverwarmde oven in 15 minuten en zet tegelijkertijd de puree in de oven (afgedekt) zodat deze door en door warm wordt. Snijd de vis in brede repen. Haal de vis door het mengsel van bloem, kerriepoeder, zout en peper en klop ze goed af. Bak ze in de verhitte vloeibare margarine in 3 minuten per kant bruin en gaar. Houd ze warm onder alufolie. Doe de geroosterde tomaten en de waterkers door de puree en warm op het vuur nog even goed door.
Stamppot Waterkers-kerstomaat Met Gebakken Tilapiafilet is een recept van Smulweb.nl